• Nowy
MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN
  • MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN

56 Przedmioty
BIOVEGAN
Certyfikat bio
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
20,79 zł
Ilość

Dostawa od 12,00 zł (Orlen Paczka) - Darmowa wysylka od 200 zł

Opis produktu

SKŁADNIKI
mieszanka do wypieku brownie [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kakao*¹ w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7 %, czekolada "couverture"*¹ 5 % (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), czekolada "couverture"*² 2,5 % (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; sól, łuski babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma guar*], mieszanka do wypieku sernika [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka cytryny*, wanilia Bourbon w proszku* 0,1 %]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
¹Masa kakaowa min. 54 %, ²Masa kakaowa min. 88 %

OPIS
Odkryj wyjątkową mieszankę, która łączy dwa uwielbiane ciasta w jednym pysznym wypieku! Mieszanka do sernikobrownie to idealne rozwiązanie dla tych, którzy pragną zachwycić swoich bliskich kremowym sernikiem i intensywnie czekoladowym brownie w jednym cieście. Wystarczy kilka prostych kroków, aby stworzyć deser, który podbije serca każdego miłośnika słodkości. Doskonały na rodzinne spotkania, święta lub chwile przyjemności tylko dla siebie. Odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera 2 saszetki produktu - 320 g mieszanki do przygotowania brownie i 100 g mieszanki do przygotowania sernika. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wegetariańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml MLEKA, 80 g miękkiego MASŁA, 200 g odtłuszczonego twarogu, 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu), 1 jajko, forma do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, MLEKO i masło. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, odtłuszczony twaróg, JOGURT i jajko. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

Wegańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml napoju sojowego, 80 g miękkiej margaryny, 400 g wegańskiej alternatywy dla twarogu lub jogurtu, formę do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, wegańską alternatywę dla twarogu lub jogurtu. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

Wskazówka:
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeśli pieczesz ciasto dłużej, będzie mniej wilgotne.
Naczynie żaroodporne o grubych ściankach (szklane, ceramiczne itp.) mogą mieć wpływ na czas pieczenia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g SUCHEJ MIESZANKI
Wartość energetyczna: 1634 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,58 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, selera, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.

Specyfikacja

BIOVEGAN
4005394200858
Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Wegański
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld

Wysyłka

Zamówienia złożone w dni powszednie do godziny 13:00 wysyłamy tego samego dnia.

Odbiór w sklepie Odbiór w sklepie 0,00zł
InPost Paczkomaty InPost Paczkomaty 15,00zł
Kurier DPD Kurier DPD 19,00zł
InPost Paczkomat - Pobranie InPost Paczkomat - Pobranie 17,00zł
Kurier DPD - Pobranie Kurier DPD - Pobranie 23,00zł
Orlen Paczka Orlen Paczka 12,00zł

Ten produkt nie ma jeszcze recenzji